Så hyr du hus i Spanien

Den allra senaste trenden är att hyra hus istället för att ta in på hotell. Det måste inte nödvändigtvis vara en stor villa, utan kan lika gärna vara en mysig lägenhet. Poängen är att komma bort från de stora hotellkomplexen, att bo lite mer som lokalbefolkningen. Förutom att du kan få riktigt härliga boenden. Många som hyr ut har någon liten detalj som gör det extra attraktivt. Det kan vara en pool i trädgården, balkong med havsutsikt eller närhet till shopping.

Vad du väljer beror naturligtvis på vad du vill få ut av din semester. En del vill ta det lugnt, laga lite mat själva och njuta av mysiga kvällar på terrassen. Andra föredrar liv och rörelse. De vill gärna ha ett boende mitt inne i stan. Nära alla nattklubbar och sevärdheter. Lägenheten behöver inte vara så stor, den kommer bara att användas för att sova några timmar. Med andra ord så finns det utrymme för alla sorters boende.

Hitta det perfekta huset

När du börjar tänka på din semester ska du ha klart för dig vad du är allra mest intresserad av. För det kan vara nyckeln till att hitta det perfekta huset. Många svenskar dras till Spanien, det landet har bra mycket som lockar. Sol, god mat och dryck, trevliga människor och en rik historia. Eftersom ganska många turister dras till Spanien har det blivit vanligt att hyra ut sitt hus eller lägenhet.

En del turister förälskar sig i en viss ort. De åker tillbaka flera gånger och börjar lära känna folk. Efter ett tag kanske de börjar plugga lite av språket. Nu räcker det inte med att resa ner en gång om året utan det blir en helg här och där. Vänner bjuds in att följa med, de har ju hört talas om platsen under lång tid. Då kan det vara bra med semesterboenden och lägenheter man vill återkomma till år efter år.

Boka in ditt drömboende

Det är inte alls så svårt att boka eget boende. När du väl bestämt dig för vart du vill resa och hur du vill bo så är det bara att börja leta. Ett litet tips kan vara att boka genom väl rekommenderade sajter. Om du väljer att hyra av en privatperson ska du aldrig betala via banköverföring utan håll dig till kreditkort. Så hittar du ett semesterboende är vanliga sökord på nätet.

För att få billigare boende kan du dra dig lite utanför de stora turistområdena. Det måste inte vara ute i vildmarken, utan det räcker om det inte är den allra populäraste platsen. Här brukar priserna ligga bra mycket under de andra ställena. Det kan vara så pass stor skillnad att du har råd att stanna dubbelt så länge. Mer om att hyra hus i Spanien kan du läsa om i denna artikel i Svenska Magasinet.

1445-2

Ett annorlunda boende

Det är ganska trevligt att boka in ditt boende utanför de stora hotellen. Du kan ta det lugnt på ett helt annat sätt. Om du inte vill laga mat är det ju bara att äta ute. Men många tycker det är skönt att kunna köpa med sig lite bröd och kaffe, en frukt eller två och duka upp sin egen frukost. Du kanske kan bjuda in lite vänner på middag, grilla ute i trädgården eller ta med mat från en restaurang.

Ibland är dock själva hotellet den stora attraktionen. På sina håll har man byggt lyxsviter uppe i träden, under vattnet eller i gamla flygplan. Det är bara fantasin som hindrar någon från att skapa ett unikt hotellkoncept. Om du har chansen kan det vara en härlig upplevelse, som du sent kommer att glömma. Hotellen du bara kan drömma om. Läs mer på den här sidan i Expressen.

Hyra hus i Spanien

Det spanska fastlandet har mycket att erbjuda. En del hyr en bil och reser runt, för att få med sig lite extra av landsbygden. Varje region har sin egen kultur vilken avspeglas framför allt i deras mat och dryck. Du kan i princip äta dig genom landet för att uppleva dess säregenhet. Ute vid kusten har du fantastiska stränder, med sol så gott som året runt. Däremellan ligger alla städer med sina sevärdheter och nöjen. I vissa av dem kan du kombinera en badsemester med storstad, det är riktigt läckert hur nära stranden är från centrum.

Men Spanien är också en populär destination tack vare sina öar. På en del av Kanarieöarna regnar det inte mycket mer än vecka varje år. Så du är mer eller mindre garanterad en solsemester när du reser dit. Många hyr ett hus i flera veckor eller månader för att undvika den svenska vintern. När det sedan börjar bli varmt hemma åker de tillbaka för att njuta av det svenska klimatet också. Därmed kan du få det bästa av två världar.