Därför ser allt fler fördelarna med catering

Tidigare så ansågs catering vara lite av en lyxtjänst. Något som bara de rika beställde för de inte hade lust att laga mat. Även om detta inte var sant så var det inte så vanligt att välja catering. Idag är bilden en helt annan. Allt fler tycker att catering är viktigt och inte bara till fest. Det är ett sätt att outsourca, för att använda ett populärt uttryck.

Att beställa färdiglagad mat kan ge dig tid och energi över till annat. Som att umgås med dina gäster till exempel. Det gör det också lättare att ställa till med fest och bjudningar med kort varsel, även när du har mycket omkring dig. Fokus ligger idag mycket mer på den sociala biten. Helt klart är det kul att laga mat och bjuda in folk ibland. Men med catering har du ännu fler möjligheter.

Catering till vardag och fest

De allra flesta idag har ett jobb, förutom hem och familj. Det är något du trivs med, men ibland kan det bli lite väl mycket på en och samma gång. Plus att du gärna vill ha ork över att umgås med kompisarna. Då kan det vara skönt att beställa hem söndagslunchen eller fredagsmiddagen redan tillagad. Du kan välja något lite lyxigare, för catering är trots allt en chans att prova på något nytt. Eller så håller du dig till sådant som alla tycker om och är vana vid. Fresh Catering erbjuder underbar catering i Huddinge med omnejd.

Ett antal cateringfirmor har fasta menyer som de erbjuder sina kunder. Du kan välja mellan olika inriktningar, typ fisk eller kött, spanskt eller grekiskt. Dessa kombinationer blir ofta billigare eftersom de kan laga till dem i större mängder. Men om du vill ha något speciellt så är det aldrig ett problem. Idag är det också många som är glutenallergiska eller har en intolerans till olika matvaror. Detta kan cateringfirman ta hand om så att alla kan njuta av festen. Allt du behöver veta finns på https://freshcatering.se/.

828-2

Att jobba med catering

Du måste inte vara utbildad kock för att komma igång med catering. Ju mer utbildning och erfarenhet du har desto bättre är det naturligtvis. Men ofta så är det viktigare att trivas med matlagning och bak. Det är ganska vanligt att kombinera cateringen med ett litet kafe’ eller restaurang. På detta sätt blir kunderna också kända med dina alster och det faller sig mer naturligt att beställa catering. En del satsar mest på pajer och bakverk medan andra tillhandahåller hela middagar.

Göteborgs-Posten uppmärksammar i denna artikel kvinnan som följde sin cateringdröm. Det krävs mod att lämna en fast anställning och satsa på sig själv. Men om detta är din dröm så kommer du inte att ångra dig. Helt klart så innebär det mycket hårt arbete, speciellt i början. Skillnaden ligger dock i vad du sysslar med. En del personer är inte gjorda för att vara instängda på ett kontor medan andra stortrivs med denna typ av arbete. Om du har läggning för att laga mat och en vilja att satsa stenhårt så kanske catering kan vara ett bra yrkesval.

Många fördelar med catering

Så de positiva aspekterna sträcker sig även till kocken. I och med att catering har blivit så pass vanligt så har även möjligheterna öppnats för flera personer. Du måste inte vara gourmetchef för att kunna öppna eget och erbjuda bygden lite god mat. Ibland så krävs det inte ens några stora lokaler om du inte har servering utan bara lagar maten på beställning. I detta inslag i Sveriges Radio kan man höra mer om att fler ser fördelarna och potentialen med catering. Många stora kockar anses vara temperamentsfulla, medan andra kallar det för passion. Denna passion för att laga mat kan också vara en grund för en blomstrande cateringaktivitet.

Sedan har du kunderna som kan dra nytta av det som finns att välja mellan. Något som blivit allt vanligare, förutom catering, är plockmat. Fingermat som det kallas för på engelska är små rätter som du plockar upp och äter med fingrarna. Det behövs inga bord eller stolar, utan gästerna kan stå runt om i lokalen och äta. Detta är bland annat ofta faller vid öppningen av ett galleri eller ett annat evenemang där du vill bjuda in så många som möjligt utan att göra det allt för formellt.

828-3

Men plockmat är även ett bra sätt att ställa till med en informell fest. Du kontaktar bara din lokala cateringfirma och säger ifrån hur många personer som kommer. Resten fixar de. Istället för att stå timmar i köket och laga mat så kan du gå till frissan och göra dig klar. Detta är bara ett exempel på hur catering har förändrat sättet att umgås en del. Folk drar sig inte för att bjuda in stora mängder folk, om detta är vad de trivs med. För de vet att maten inte blir något problem.

Allt inkluderat i beställningen

En annan fördel med catering är att du ofta kan få hjälp med både servering och disk. Om inte firman själv tillhandahåller dessa tjänster så brukar de ha bra kontakter som gärna ställer upp. Du kanske inte har lust att lyfta ett finger, och då ska du slippa det. Eller så vill du bara ha maten, resten kan du ta hand om själv. För med catering är det du som bestämmer. De lagar den mat du vill ha och levererar på den tidpunkt du väljer. Med eller utan serveringspersonal och drycker. Enklare kan det nästan inte bli.

Så catering är inte längre något som bara vissa personer kan ha råd med. Istället har det förvandlats till vardagslyx. En vanlig medborgare kan koncentrera sig på umgänget och trivseln, maten tar någon annan hand om. Det behöver inte vara något som bara blir aktuellt till festligare tillfällen, även om detta fortsätter att vara en av de största orsakerna till catering. Men det räcker med ett litet sällskap för att det ska vara skönt att slippa tänka på en så pass stor bit som mat och servering.