Dessa är de hetaste trapporna för soldyrkare

868-1

Trappor har en stor plats i folks hjärtan. De är så mycket mer än ett sätt att ta sig upp och ner. Istället kan trappor bli kultur. Vissa trappor är så populära att det blir trängsel på lunchrasterna när alla vill sitta här. Samtidigt så kan trappor vara ett konstverk. En del arkitekter skapar så snygga trappor att folk besöker en byggnad bara för att se trappan.

Med en trappa kan du sätta tonen för ditt hem. Du kan på ett mycket påtagligt och praktiskt sätt visa din stil och personlighet. Speciellt om trappan sitter på ett synligt ställe. Det är ju inte alla som gömmer bort den i ett hörn. För om den sitter på rätt ställe kan hela hemmet få ett flyt som är alldeles speciellt. Helt klart är trappor en viktig del av inredning, vare sig du gör dem till fokus eller inte.

Skaffa ny trappa

När det är dags för en ny trappa har du mycket att välja mellan. Det kan vara i samband med en renovering, eller du kanske rentav bygger ett helt nytt hus. Idag finns det mycket snygg design som respekterar både tradition och innovation. Du kan kombinera olika material eller hålla dig till de klassiska valen. PS Trappor svarar gärna på dina frågor. Det mest populära är fortfarande trä. Men många har nu också börjat prova på glas eller metall. Ibland kan det bästa resultatet komma när du kombinerar olika material i en unik design.

En trappa kan kännas som en investering, för det handlar trots allt om en del pengar. Men eftersom det inte är något du byter ut varje år så ska du välja en du kan trivas med. Dels ska den vara skön att gå i, speciellt om du lever på mer än en våning. Samtidigt vill du ha något som pryder sin plats och gör hemmet vackrare. Eller roligare, modernare, mer spännande eller vilken stil du än vill poängtera. Ett bra pris på trappor är något många vill ha eftersom det är en viktig investering för hemmet.

868-2

Heta trappor i huvudstaden

Men sedan var det alltså fråga om var du ska sitta och sola. Så fort vårsolen börjar komma fram så fylls Stockholms trappor med folk. Alla vill passa på att fånga upp lite god värme, det räcker med en lunchrast för att du ska må bättre. Vissa trappor har blivit standard, du bara måste få med dig en paus på dem. Det kan till och med bli trångt vissa dagar, kanske också för att de ligger nära alla kontor och affärer. Vallentuna Nyheter skriver i denna artikel om Stockholms hetaste trappor för soldyrkare.

Det är främst trapporna till stora kontorskomplex eller andra verksamheter som folk dras till. De flesta tycker inte det känns så bra att sitta utanför ett bostadshus. Sedan finns det riktigt trevliga trappor som ligger lite utanför centrum eller i alla fall inte i direkt närhet till folklivet. Dessa glöms ofta bort, vilket dock har den fördelen att det alltid finns gott om plats där. Det är ganska roligt att se vilka betyg de olika trapporna får och varför folk trivs mer eller mindre på en viss plats. Du tänker inte alltid på det men trappor spelar en stor roll i det dagliga livet på mer än ett sätt.

Trappor lite varstans

Det finns berömda trappor med hundratals eller tusentals trappsteg i vissa länder. Många religiösa platser ligger högst uppe på ett berg och det enda sättet att ta sig upp är genom att gå i trappor. Ingenting för den svage eller höjdrädda turisten. På andra höga berg så ställs trappor i ordning för att göra det säkrare för folk att ta sig fram. Det finns experter på denna del av bergsklättring. Så kan trappor på Kebnekaise bli verklighet. Läs mer i den här artikeln i Expressen.

Här är det mer fråga om ett underhåll. Det ska inte vara för svårt att ta sig upp på toppen. Men när det kommer till bergsklättring är det inte religiösa motiv bakom utan mer en kärlek till naturen. Trappor har dock satt sina spår lite överallt. På berget är det en fråga om att kunna klara av att komma hela vägen upp. Genom att sätta trappor på sina ställen så blir det mer tillgängligt för olika sorters klättrare.

Viktigt med trappor

Många sitter gärna på trappen upp till sitt hus för att lapa sol. På något sätt är det så skönt och mysigt att sitta där och prata. Du måste inte alltid gå ner till uteplatsen eller ta fram dynor och stolar. Det går alldeles utmärkt att använda trappen för att sitta ner en stund. Egentligen spelar det ingen roll om det är utanför ditt eget hus, eller Konserthusets trappa i Stockholm. Alla trivs med att sitta och sola, äta lunch eller bara prata lite grand på en trappa.

I många hem så används trappan till mer än att bara ta sig upp till övervåningen. Du ställer gärna en liten fin pall eller blomkruka om det finns plats i trappan. Speciellt vanligt är detta på trappen som leder inte till huset. Både vaser och blomkrukor passar bra här. Sedan har du ofta ett litet trappsteg där du lägger saker. Sådant som ska upp till övervåningen nästa gång du går dit. Ett stort antal trappor är i flitigt bruk hela dagarna, och är bra till så mycket. De är inte bara där som dekoration, även om du naturligtvis väljer en riktigt snygg en.