Därför trivs många växter extra bra på inglasade balkonger

510-1

Det är härligt att kunna spendera tid på sin balkong och därför är detta något som de allra flesta som har en vill göra när sommarmånaderna tillåter det. Man ser hela tiden människor som försöker nyttja balkongen på bästa sätt så länge det går. För den som vill kunna njuta av balkongen hela året kan man välja att glasa in den.

En inglasad balkong är en underbar plats att få spendera tid på oavsett om man har ett intresse som man vill kunna utföra där eller om det hela handlar om att kunna få slappa utomhus fast inne under en större del av året. Fördelarna med en inglasad balkong är många.

Fördelar med en inglasad balkong

  • Du får ett extra rum i huset så en inglasad balkong gör helt enkelt att du får mer plats att röra dig på där hemma, oavsett vilken tid på året det är. Vinter eller sommar, den vackra vyn du har att se ut över är möjlig att få uppleva året runt.
  • Du höjer värdet på ditt hem eftersom en inglasad balkong anses som en fördel du inte vill vara utan. Den investeringen kan med andra ord betala sig om du i längden skulle vilja sälja din bostad och flytta vidare.

Det finns med andra ord ett flertal fördelar med att glasa in balkongen. Det gör att den håller sig vindtät och varmare och därför trivs många växter extra bra på inglasade balkonger men det behöver självklart inte vara din anledning till att du vill satsa på detta. Smarta inglasningar för små och stora uterum är mycket populärt bland kunder som vet vad de vill ha och blir allt vanligare.

Har du ingen balkong så finns det andra glasdetaljer du kan satsa på för att öka värdet på ditt hem och självklart känslan du får när du är hemma. Nyfiken – läs mer om ett stilrent glasräcke utan stolpar på glashem.se och gör en investering för framtiden som du inte kommer att ångra.

Media skriver om heminredning och design

510-2

I tidningarna kan man nästan dagligen få tips om hur man bäst inreder sitt hem eller gör om där hemma genom en renovering eller något annat lite mindre projekt. Så klarar medelhavsväxterna vintern på en inglasad balkong. Läs mer i den här artikeln i Aftonbladet och låt dig inspireras till en härligare balkong. Vindtätt och värme – därför trivs många växter extra bra på inglasade balkonger och du kan få en balkong som många kommer att avundas.

Aftonbladet skriver i denna artikel om att många växter trivs extra bra på inglasade balkonger och detta kan ge dig än mer inspiration till att vilja göra det bästa du kan med den balkong du har tillgång till. Expressen rapporterar i en artikel om hur lyxiga villor ofta har inglasade balkonger med utsikt så om du vill känna dig lite lyxigare än vad du kanske är så kan du glädjas med denna artikel.

Har du aldrig gjort ett liknande projekt förut kan det kännas skrämmande att våga satsa på att det ska bli verklighet för dig. Men för den som vill så går det och du kan ta del av ett par tips för att öka chansen för att du ska göra ett bra val.

Tips för dig som vill glasa in balkongen

  • Börja alltid med att skapa en budget som fungerar. Då ökar du chansen för att detta projekt ska bli en lyckad investering och inte en ekonomisk börda. Genom att ha koll på hur mycket du faktiskt har råd att spendera så får du också mer trygghet och slipper ligga vaken på nätterna för att oroa dig över ekonomin.
  • Kolla om en granne eller någon annan du känner har gjort en inglasning av balkongen och kolla med dem om de har bra tankar kring det hela. Se bara till att du frågar någon du har förtroende för så att du inte får råd du inte vill ha. De flesta vill dig väl så våga fråga.
  • Läs på nätet innan du bestämmer dig. Där kan du kolla upp ett företagsnamn och vad tidigare kunder tyckt om sitt köp ifrån dem. Du kan dessutom få reda på om företaget har haft några uppenbara problem. Att lägga lite tid på att läsa rekommendationer och omdömen är väl värt det för den som vill undvika onödiga problem i framtiden.
  • Ställ alla frågor du har innan du bestämmer dig för om du vill anlita ett företag eller inte. De bör vara glada att få svara och hjälpa dig till rätt val för just dig och din familj. Du ska känna dig nöjd med de svar du får och gör du inte det bör du antingen fråga igen eller vända dig till ett annat företag. Det finns ingen anledning till att du ska anlita ett företag som du har tveksamheter inför. Det finns flera alternativ på marknaden.
  • Läs igenom alla detaljer kring din investering innan du skriver på något. Då vet du vad du kan göra om projektet drar ut på tiden eller om du är missnöjd med något. Det är alltid bättre att vara proaktiv än att lita på att allt kommer att gå bra. Självklart är det sällan det blir allvarliga problem men risken finns och det är bättre att vara förberedd istället för att få en tråkig överraskning i ett sådant fall.

Inglasningar ligger rätt i tiden

510-3

Du ångrar sällan en inglasning av din balkong eftersom det ger dig en känsla av privatliv och du dessutom kommer att kunna njuta av din balkong under större delarna av året. Naturligtvis kan du också installera värme och andra saker som gör upplevelsen än mer njutbar. Det blir skönt på balkongen och därför trivs många växter extra bra på inglasade balkonger.

Oavsett vilken orsak du har att vilja satsa på en inglasad balkong eller en glasdetalj i ditt hem så är det väl värt det så länge du läser på om det hela och vet vilka beslut du måste ta. Vissa vill läsa artiklar som därför trivs många växter extra bra på inglasade balkonger medan andra hellre fokuserar på annat. Allt beror på dina intressen och önskemål samt varför du vill göra detta projekt för ditt hem.

Bena ut vad det är du söker innan du startar ditt projekt så kommer du med stor sannolikhet att få ett bra resultat som du trivs med. Då kommer du också att kunna njuta av många fler år av en härlig tid på din balkong eller i ditt hem. Detta kommer att göra ditt hem till en plats som många kommer att trivas på och som du kommer att älska ännu mer.

Livet spenderas till stor del där hemma och du förtjänar att få njuta av de stunder du har där. Det kan vara stressiga dagar men om du vet att du kommer hem till lugn och ro så ökar känslan av välbefinnande. Detta betyder att en sådan enkel sak som en inglasning av din balkong kan ha långt större goda effekter än vad du någonsin hade tänkt dig. Livet fungerar på ett sådant sätt att ingen vet vad som sker imorgon och hur saker kan påverka en. Detta är ett perfekt exempel på detta.