Därför tas allt fler svåra samtal på sociala medier 

552-6-1-sociala-medier-samtal-om-svara-saker

Vissa personer lever så gott som hela sitt dagliga liv online. All deras kommunikation sker via sociala nätverk eller chatt. Kanhända lite WhatsApp eller andra mobila möjligheter. Men de allra flesta använder i alla fall en stor del av sin dag till att vara aktiva på sociala medier. De har sina liv i den normala världen, men cyberuniversum är idag också en del av det stora hela. Många skulle inte klara sig utan en bra internetuppkoppling och ser inte heller någon anledning till varför det ens skulle bli aktuellt.

En del tycker att allt detta är på gott och ont. Och helt klart så är den digitala delen av dagens värld något som bör hållas på sin plats. Men nu är det bara så att mycket sker online. Det är här som folk pratar med varandra och ganska ofta är det faktiskt här som de klarar av att öppna upp om svåra ämnen. Därför är sociala nätverk inte något som bör sopas under mattan utan hellre något som bör utnyttjas till att göra gott.

Sociala medier bra till mycket

Eftersom sociala medier är så vitt utspridda och har så många följare så är det ett bra ställe för verksamheter. Vill du synas och bli upptäckt så är det här du ska visa framfötterna. Detta kan göras på många olika sätt, och en del firmor har specialiserat sig på att hjälpa verksamheter lyckas online. För att utnyttja sociala medier för din verksamhet är inte det samma som när du håller kontakt med dina vänner. Företaget Social View hjälper dig att annonsera på Facebook och andra sociala medier.

Bland annat måste du veta vilka tilltag som fungerar bäst på de olika sociala nätverken. Alla är inte uppbyggda på samma sätt, något som kräver insikt och kunskap. På den del ska du koncentrera dig på videor och bilder, andra fungerar bäst med korta texter. Detta kan göra stor skillnad för dig som vill få så mycket ut av din marknadsföring som möjligt. Ingen vill slösa med sina resurser, eftersom de alltid är begränsade. Därför gäller det att dra nytta av vad som finns genom att lära sig använda dem rätt. Mer information hittar du på https://socialview.se/.

552-6-2-kommunikation-pa-sociala-natverk

Felaktigt utnyttjande av de sociala nätverken

Som med allt annat här i världen så kan de sociala medierna användas på ett felaktigt sätt. Eller rättare sagt för att sprida propaganda och skada andra. Det är ju trots allt bara ett medium, en väg som folk kan välja att gå på. Men det har också varit ett sätt att sprida falsk information som i längden kan påverka hur du tänker och tycker. Ett bra exempel kom upp i samband med det amerikanska presidentvalet då Facebook sålde annonser till ett ryskt bolag som spred allmänt negativ propaganda.

En del är rädda att något liknande kan ske med andra länders politik, det är ju inte bara Amerika som är aktiva på de sociala nätverken. Facebook har ett stort ansvar att larma om ett val manipuleras. Läs mer i denna artikel i Expressen. Här är det fråga om något som ligger svenska folket nära om hjärtat, nämligen deras eget uppkommande val. Det gäller alltså att hela tiden ligga steget före och försöka tänka sig in i vad som kan hända. Lära sig från andras misstag och gå vidare.

Internet ett viktigt forum

Men för många personers så är världen online ett sätt att överleva. Att kunna uttrycka sig och kanske sätta ord på sina känslor. För när du läser om hur andra har det och vad de går igenom så kan du ibland identifiera dig med deras situation. Som när en person vågar anklaga en kändis för omoraliska förslag. Och dussintals andra då tar steget fullt ut och berättar sina egna historier om den personen.

Men det är inte alltid som du delar exakt samma erfarenhet. Det kan också vara en allmän debatt om något som du varit med om. Idag finns det forum för de som haft missfall eller förlorat ett nyfött barn. Att kunna prata med andra som förstår dig kan vara till stor hjälp. Eller alla de kvinnor som nu uttrycker vad de varit igenom med hashtag metoo. Du tror att du är ensam och så visar det sig att miljontals andra är i en liknande situation. Expressen skriver här om hur sociala medier är viktiga plattformar för att prata om svåra saker.

552-6-3-tillsammans-pa-sociala-medier-allvarliga-samtal

Utnyttja de sociala medierna till gott

En del mammor har lyckats få igång en dialog med sina argsinta tonåringar genom att först chatta med dem. det verkar som att dagens ungdomar har lättare för att uttrycka sig i korta men koncisa ordalag online eller via mobilen. Även om det kanske inte är något du vill fortsätta med under en lång tid så kan det vara inkörsporten till dessa ungdomars hjärta. En kommunikation startas upp och du kan sedan ta den till nästa nivå.

Detta är något som en del psykologer också arbetar med, och egentligen har gjort i flera år. Kanske inte alltid online, men det är känt att flera patienter ombes att skriva ner sina tankar och funderingar. På något sätt så kan det vara till hjälp, redan innan behandling påbörjats. Eftersom andra vågar säga vad de varit med om så kan det vara okej för dig också

Uttrycka svåra saker på nätet

Men en annan anledning till att folk drar igång dessa kampanjer online är för att de vill visa fram verkligheten. När det kommer till angrepp på kvinnor, till exempel, vill de att folk ska inse att det är ett samhällsproblem. Det är inte normalt att så många har varit med om det, utan istället är det en indikation på att något måste göras. Och det snabbt.

Framför allt så kan det vara ett rop på hjälp. När folk lycka komma fram med svåra saker och allvarliga samtalsämnen online så kan det vara ett tecken på att de är mogna för lite personlig kontakt. För cybervärlden är ju en del av folks liv, av det stora hela, och bör därför tas på allvar.