Nya trenden – bada badtunna

Family in Hot Tub

Att hänga med i trender kan vara riktigt roligt. Du lär dig mycket och kan ofta uppleva något nytt. Bland de senaste trenderna så finner du badtunnorna. Stora utomhus badkar som gärna värms upp med ved. De har blivit riktigt populära, bland annat för att det är ett så fantastiskt sätt att slappna av.

I en vanlig badtunna kan du få plats med hela familjen. Och grannarnas också för den delen. Runt 10 kan lätt sitta i tunnan, men 7- 8 stycken brukar vara ganska perfekt. Syjuntan, klubben, grannarna, familjen, svensexan-  möjligheterna är oändliga. Låt fantasin flöda och arrangera en riktigt minnesvärd kväll för dina nära och kära.

Upplevelser i badtunnan

Det är lite roligare med en fest eller möhippa när du arrangerar något speciellt. Helt klart så kan ni bara sitta och fika eller smutta på champagnen i soffan. Men allt smakar så mycket bättre och blir mer exotiskt i badet. På sagolikupplevelse.se kan man hyra badtunna i Uppsala och skapa minnen för livet. De hyr gärna ut speciella vinglas i plast som passar bra att använda i tunnan. Luta er tillbaka och reflektera på livet som singel, innan det är dags för själva bröllopet.

Både barn och vuxna tycker om att bada tillsammans. Det är socialt, en kultur som nästan glömts bort lite. I andra länder runt om i Europa så är det mer vanligt att gå till badhuset eller de varma källorna. Kanske kommer det att bli något liknande här i Sverige nu, men med vedeldade badtunnor istället. De är praktiska och kostar inte alls så mycket. En riktigt bra ide’ för en speciell kväll. Du kan enkelt gå hit för att hyra badtunna i Västerås. Om du vill kan du ha den flera dagar eller en hel vecka. Varför inte passa på när du har gäster eller semester?

Trender som utvecklas

När nu väl badandet i badtunna tagit fart så kan du säkert förvänta dig flera utvecklingar. Nu för tiden är det många som beställer detektivgåtor som ska lösas tillsammans. Något lite extra för att göra kvällen extra trevlig. Cafe’ skriver här om platsen där man kan se på bio och bada badtunna samtidigt. Vem vet vad nästa sak kommer att bli? Redan nu så är det ju vanligt att läsa eller virka i badet, spela munspel eller bara ligga och slappa.

Fast det allra roligast är ändå att bada med andra. Det är ett sätt att umgås som inte lägger press på någon. För vad kan du egentligen göra där i badet? Inte mycket förutom att ta det lugnt och bjuda på en drink. Tänd gärna lite ljus eller marschaller runt omkring, speciellt när dagarna blir allt kortare. Det kommer att skapa en stämning som inte går av för hackor. Nya trenden är att bada i badtunna tillsammans. Läs mer om detta spännande ämne i denna artikel i Sydöstran.

312-6-2-avslappnande-badtunna

Vad ska vi göra i morgon?

Det är inte alltid lätt att fylla semestern eller sommarlovet med aktiviteter. Du tar det lugnt, men ibland så har du lust på att göra något. Det är inte alla som tycker om att ligga i hängmattan flera veckor och läsa. Detta är något som påverkar både barn och vuxna, för du vill inte ha det tråkigt under ledigheten. Aftonbladet skriver i denna artikel om härliga badtunnor på semester.

Om de campingplatser du besöker inte har en badtunna kanske du kan hyra en själv när du kommer tillbaka. Ställ upp den en vecka eller två och låt alla riktigt njuta av att bada. När det är varmt kan du svalka av dig i badet. Men när det är kallt ute så höjer du bara temperaturen på vattnet och lägger dig där för att bli riktigt varm och god.

Badtunnan kan alltså användas som terapi. För när du ligger i badet så slappnar du helt naturligt av. Samtidigt så kan umgänget vara stimulerande och uppmuntrande. Eller kanske festligt, allt beroende på vem som kommer och vilket tillfälle det är. En möhippa är sällan avslappnande, tvärtom. Däremot så kan den vara riktigt stimulerande.

Skapa och följa trender

Det finns folk som skapar trender. De är de första att pröva på något eller introducera det till andra. Sedan finns det folk som gärna följer efter. Ser de något som verkar roligt så hoppar de gärna på och ser vad det handlar om. Om det är något som är kul så sprids det till andra, och det blir som ringarna på vattnet. Innan du vet ordet av så har trenden blivit stor och börjat utvecklas.

Vissa trender försvinner nästan lika snabbt som de uppstått. Det hela blir platt och ointressant efter ett tag. Men badtunnan har kommit för att stanna. Det är en trend som bara fortsätter att växa. Samtidigt är det något som kan utvecklas och grena ut sig. Att se på bio medan du badar i badtunna är en sak. Lösa mordgåtor och smutta på vin en annan. Lägga svensexan i badet ett roligt alternativ, och så vidare. Ringarna blir större och vidare, och alltid kommer de på något nytt du kan göra i badtunnan.

Rear view of luxury villa with swimming pool

Badtunnans framtid

Bra saker ska du värna om. Att bada och umgås i en badtunna hör till dessa. För allt som har att göra med sociala vanor och trender brukar vara positiva. Folk isolerar sig alldeles för mycket, och det kan leda till depressioner och andra problem. Samtidigt så är det vanligt att bara sitta framför en skärm och slappa. Att istället krypa ner i ett varmt eller svalkande bad tillsammans med ett gäng kompisar är helt annorlunda.

Så vare sig badtunnan är stor och öppen för hela bygden eller lite mindre och lagom för en möhippa eller liknande så är det en trend att hålla fast vid. Att bygga på och utveckla, samt utnyttja så ofta som möjligt. Det behövs så lite för att kunna ha det så bra. En någorlunda plan plätt på tomten och en ledig kväll. Eller kanske två eller tre. Varför inte hyra badtunnan en hel vecka och riktigt satsa på dig själv?