Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag

79-6-1

Som företagare lär du dig hela tiden nya saker. Bland dessa finner du den kanske viktigaste, ekonomi, men det är samtidigt ett faktum att du helt enkelt inte kan lära dig allt om du ska kunna arbeta på det mest optimala sättet för ditt företag. Därför väljer många att anlita en revisor.

Att välja att anlita en redovisningsekonom eller en revisor är inte ovanligt idag. Både små och stora verksamheter har nämligen nytta av att välja att ta in hjälp istället för att sköta det hela själva. Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag så finns det en mängd fördelar med att välja detta. Du vill inte ta några chanser med en sådan viktig sak som just revision och bokföring. Detta är grunden till att kunna driva ett företag som faktiskt utvecklas och mår bra.

Fördelar med att använda en redovisningsekonom

  • Du har alltid någon att fråga om du undrar över någonting. Det är en extra trygghet för alla som vill försäkra sig om att de tar smarta beslut som företagare. Din redovisningsekonom finns bara ett telefonsamtal eller ett mejl bort direkt du har en undring om någonting.
  • Du vet att du inte kommer att missa någon viktig blankett eftersom din redovisningsekonom vet exakt vad som krävs av myndigheterna. Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag så kan du känna dig nöjd. En sådan person arbetar stenhårt för att du ska få ut mesta möjliga av de avdrag och andra fördelar som samhället ger företagare som vågar satsa på att driva företag för att på så sätt ge andra människor jobb i samhället.
  • Du får ta del av alla möjliga avdrag och fördelar som finns för företagare idag. De har koll på vad du kan få hjälp med för att ditt företag ska må så bra som möjligt. Det är alltid kostnadseffektivt att välja att ha en redovisningsekonom eller revisor till ditt företag.

Att välja byrå

79-6-2

Med tanke på alla dessa fördelar är det helt enkelt ett smart val att anlita någon för att ta hand om dina finanser. Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag så kommer du garanterat att bli nöjd. Den som aldrig valt en redovisningsekonom förut kan dock känna sig fundersam kring hur man ska välja rätt person för just sitt företag. Det finns som tur är ett par saker man kan tänka på för att göra sitt val enklare.

Tänk på detta när du ska anlita en revisor eller redovisningsekonom

  • Se till att ditt företag har koll på budgeten för denna utgiftspost. Det är självklart en investering men samtidigt får du aldrig äventyra företagets ekonomi på grund av den. Be den som är ansvarig för ekonomin att göra en hållbar budget där man räknar in kostanden för en redovisningsekonom eller revisor.
  • Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag. Fråga vänner och bekanta om de har några bra tips eller hör med en affärskontakt. De vet vad du kan tänkas behöva och kan lättare rekommendera någon som är bra. Försäkra dig bara om att du hör med någon som du verkligen kan lita på så att du är säker på att du får svar och tips du kan använda dig av på riktigt.
  • Gör egna efterforskningar kring alla byråer du är intresserad av att anlita. På nätet hittar du ofta omdömen och rekommendationer från andra klienter. Dessa är mer än smarta att ta del av för den som vill undvika oseriösa aktörer. Vill du ha en extra trygghet kan du även ringa Bolagsverket för att försäkra dig om att byrån är registrerade som de ska vara. Kolla gärna fler än en källa när du gör efterforskningar eftersom du vill ha en balanserad bild av byrån du är intresserad av att anlita för dina redovisningsbehov.
  • Ställ alla frågor du har direkt till byrån. Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag. Detta kan du uppnå genom att få svar på dina frågor redan innan du bestämmer dig. Alla seriösa aktörer svarar gärna på dina undringar. Får du inte tydliga svar bör du ta detta som ett tecken på att du kanske bör vända dig någon annanstans istället.
  • Läs till sist alltid igenom alla avtal ordentligt innan du bestämmer dig. Be gärna någon som är kunnig rent juridiskt att göra det tillsammans med dig, att få två par ögon istället för ett på en viktig text kan vara avgörande för ett gott avtal. Du vill aldrig behöva få en tråkig överraskning i en sådan här situation. Detta undviker du genom att göra ett grundligt förarbete. Då vet du exakt vad som gäller om du mot förmodan skulle känna att något i avtalet inte är som det ska eller om du är missnöjd med något annat i ditt samarbete med byrån. Du ska kunna lita på att du kan vara trygg i alla lägen med din redovisningsekonom eller revisor.

Nyfiken på att få veta mer – du kan gå hit för att läsa mer om hur du anlitar en redovisningsekonom och vad en sådan kan bidra med för just ditt företag. Intresserad av ett alternativ – Bokoredo tar hand om löpande bokföring för små och stora företag i Göteborg och flera andra städer. Det är ett val som många kunder idag gör.

Redovisning i media

I tidningar och på TV kan du då och då höra om just revision och hur viktigt det kan vara att tänka smart för att företaget på så sätt ska tjäna pengar på sin investering i bokföring, en revisor eller redovisningsekonom. Välj en revisor som trivs. Läs mer om varför i denna artikel från Kristianstadsbladet och se om du blir inspirerad. Dagens Industri rapporterar att debatten är het. Var det fel att återinföra revisionsplikten eller inte? Läs mer i den här artikeln och se vad du tycker om ämnet. Detta är en artikel för alla som på något sätt kommer i kontakt med att driva företag.

Oavsett om ens företag är stort eller litet är en sak säkert. Tänk på att välja en revisor som förstår dig och ditt företag så har du kommit en bra bit på vägen till att låta företaget utvecklas och växa. Genom att delegera arbete till dem som gör det bäst är det ju faktiskt så att du får tid till andra saker så som att sälja den produkt eller tjänst du har i ditt företag på bästa sätt. Detta är vad som driver företaget framåt på riktigt.

En ljus framtid som företagare

79-6-3

Att driva en verksamhet är hårt arbete, detta är något som alla som en gång provat kan skriva under på. Det är dock mycket roligt och en möjlighet som i framtid innebär att man som företagare kommer att kunna få ett mer flexibelt liv än man annars skulle kunna ha drömt om. Det är med andra ord väl värt det att våga prova på att leva sin dröm och satsa stenhårt på att jobba med något man känner passion för. Detta är nämligen en sak som inte bara kommer att vara positivt för dig utan även de människor du har runt omkring dig i ditt liv.