Så njuter du av en lyxig brunchmacka 

261-6-1-lyxig-brunchmacka

En del påstår att frukosten är den viktigaste måltiden på hela dagen. De allra flesta håller i alla fall med om att du inte ska äta så mycket på kvällen innan du går och lägger dig. inte bara för att du kan gå upp i vikt, men också för att det är svårare för kroppen att smälta föda på natten.

Allt detta pekar mot att skapa bra vanor för att äta på förmidagen. Speciellt på helgerna när du har mer tid och inte behöver stressa iväg till jobb eller skola. Då kan det vara skönt att sova lite längre, för att sedan ta sig en härlig brunch. Denna kombination av frukost och lunch har blivit mycket populär och serveras i både hem och på restauranger.

Gå ut och äta brunch

Det kan vara skönt att slippa tänka på någonting alls när du är ledig. Istället packar du bara in familjen i bilen och åker iväg till närmaste restaurang som serverar brunch. Eftersom de vanligtvis har ett stort utbud av både mat och sötsaker så hittar alla i familjen något de tycker om. Det är ett trevligt sätt att umgås, inte bara med din familj men även med kompisarna. Att träffas över en brunch är inte så dyrt eller omständligt, inte samma sak som att gå ut och äta middag. På eftermiddagen har du gott om tid till allt som måste tas om hand, eller för att se på matchen tillsammans. Mister French är en underbar restaurang i Stockholm.

Restauranger som denna är väl kända och uppskattade för sin goda mat. Därför bjuder de också in till brunch, i alla fall på helgerna. Det har blivit trendigt att bruncha antingen på lördagarna eller söndagarna, en modenyck som många tror kommer att stanna kvar. Varför inte fortsätta med något som är både sunt och roligt? Det är ett nöje att äta söndagsbrunch i Stockholm när man kan välja fantastiska restauranger som Mister French. Här har du möjlighet att prova på deras specialiteter. Frukost och lunch måste inte vara tråkigt utan kan vara en liten fest med god mat och dryck.

261-6-2-njut-lyxig-macka-brunch

Göra brunch i hemmet

Men om du inte har lust att gå ut kan du ändå göra helgerna lite speciella. Eller så kan du bjuda in väninnorna på brunch någon dag i veckan när barnen ändå är i skolan. Det måste inte vara så stort och invecklat, det kan räcka med en god macka och en kopp kaffe. Naturligtvis måste det inte vara en vanlig ostsmörgås med lite paprika uppepå. Även om det är gott så vill du gärna göra brunchen lite speciell.

En god macka med stekt kött, hemlagad sås och lite grönsaker. Något som du helst ska äta med kniv och gaffel. Kanske dricka något gott till, för att komplettera råvarorna. Efteråt kan det vara läge för en liten godsak, kanske en hembakad kaka eller annan efterrätt. Det är tillräckligt för att göra en god brunch, en speciell måltid som du klarar dig på resten av dagen. I detta inslag från Sveriges Radio kan du höra om lyxiga brunchmackor.

Gå ut och äta med hela familjen

Det är skönt att ta det lite lugnare på helgerna. Gå upp lite senare och sedan gå ut med hunden i sakta mak. Djuren måste ju rastas vare sig det är sommar eller vinter. Kanske hela familjen kan ta sig en promenad tillsammans, för att sedan samlas för en uppfriskande brunch. Till och med vovven kan följa med, och njuta av en förmiddag tillsammans. Dagens Nyheter skriver här om hur allt fler krogar accepterar hundar vid brunchen.

Med andra ord så finns det inga ursäkter till att inte komma ut ur huset på helgerna. Men det viktiga är ju att ha det trevligt med familj och vänner. Vilket kan innebära att de kommer på besök eller att ni tar er tid till att sitta ner tillsammans. En brunch är alltid en bra ursäkt att njuta av livet och ha en liten pratstund med varandra.

Vad ska vi äta?

Idag finns det flera bra alternativ för restauranger som serverar brunch. I och med att det blivit så populärt så är det allt fler som tar steget fullt ut till att inkludera brunch på sin meny. Men utan att ge avkall på restaurangens inriktning. Så du kan få fransk brunch, amerikansk, skaldjursbrunch, vegetarisk och mycket mer.

Därför borde frågan egentligen vara vad vi ska äta idag. För varje vecka kan du pröva på något nytt. Det är dock inte alls ovanligt att man hittar ett trevligt ställe och nästan flyttar dit. Om du trivs på en krog eller restaurang så kanske du blir stamkund. Du skapar en tradition i familjen eller bland dina vänner att träffas där varje lördag. Eller varannan eller kanske var tredje.

Little girl eating sandwich at home

Regelbundna, sunda vanor

Det måste ju inte vara varje vecka du vilar upp dig och tar en brunch. Men eftersom de flesta stressar varje dag i veckan med barn som ska till dagis och matlådor som ska förberedas så blir det inte så mycket tid över för att verkligen njuta av en måltid. Fredag kväll ramlar alla ihop på soffan, ser på TV och äter chips. Men lördag eller söndag morgon så har de flesta återhämtat sig och kan börja tänka på att verkligen leva.

För hur mycket du än tycker om ditt jobb så har en människa fler behov. Livet är inte bara arbete utan även familj och fritid spelar en viktig roll. Du måste inte sitta flera timmar på en brunch. Men om du tänker efter hur lång tid det tar att förbereda och äta frukost och lunch så hamnar du säkert under detta tidsperspektiv. Vem hade kunnat tro att du skulle spara tid på att äta en härlig brunchmacka?

Så vare sig du vill göra brunchen själv eller gå ut och äta så är det väl värt både tid och pengar. Du investerar i din hälsa, både den fysiska och den mentala. Alla behöver slappna av då och då, allt efter vad du har tid med. Detta ger dig mer ork att klara av allt annat som kommer din väg.