Bör sjuksköterskor specialisera sig

Sjukvården står inför stora utmaningar under de närmaste åren. Man behöver fler medarbetare än någonsin förut samtidigt som lönerna ofta inte är vad de bör. Detta håller dock på att förändras eftersom andra aktörer än de klassiska arbetsgivarna kommun och landsting har kommit in på marknaden och ger sjuksköterskor en möjlighet till ett annorlunda sätt att arbeta.

470-5-bor-sjukskoterskor-specialisera-sigAtt arbeta inom sjukvården är på många sätt givande eftersom man får chansen att hjälpa patienter i svåra stunder i livet. Detta är den allra största anledningen till att sjukvårdspersonal väljer denna typ av yrke. Tyvärr är dock den traditionellt sett dåliga lönen en av de mest förekommande orsakerna till att sjuksköterskor överväger att byta yrke. Intresserad av ett annat sätt – man kan klicka här för att läsa om hur man får en högre lön som sjuksköterska.

Fördelar med att arbeta inom bemanning

  • Du kan välja helt själv om du önskar jobba halvtid, heltid eller sjuttiofem procent. Detta innebär en stor mängd flexibilitet och är extra bra för den som har små barn eller kanske helt enkelt vill trappa ned på arbetslivet.
  • Du får alltid en kontaktperson som du kan prata och bolla tankar tillsammans med om någonting uppkommer på arbetsplatsen. Oavsett om du byter arbetsplats eller inte behåller du samma kontaktperson.
  • Du får en mycket bättre lön än om du skulle välja en traditionell arbetsgivare. Detta gäller för såväl dem som är nyutexaminerade som de som arbetat länge inom sjukvården. Att själva löneutveckling sedan är enorm i jämförelse är en annan klar fördel.
  • Bör sjuksköterskor specialisera sig – detta är en vanlig fråga att ställa sig om man arbetar som sjuksköterska. Om man väljer att arbeta via ett bemanningsföretag har man stora chanser att få varierade arbetsplatser. Det bästa av allt är att man kan byta så mycket eller lite man vill beroende på hur ens situation förändras.
  • Sist men inte minst får du många personalförmåner som medarbetare inom bemanning. Det kan handla om allt från billigare kommunala transporter till friskvårdsbidrag och till och med betald hyra om man väljer att arbeta i en annan stad än den man normalt bor i.

Intresserad av att veta mer om vad man kan tjäna – man kan klicka här för mer information om arbete som sjuksköterska med bättre ingångslön och se om detta kan vara någonting för dig. Det är aldrig för sent att ta nya vägar i livet så det spelar ingen roll om man arbetat länge inom området eller inte.

Tänk på detta när du funderar på arbete via bemanningsföretag

  • Vilka är dina behov. Genom att lista din situation och vad du önskar dig från ditt arbetsliv för att på så sätt kunna hitta en bra balans mellan fritid och måsten får du en tydligare bild av vad du önskar i en arbetsgivare. Be gärna någon du litar på att läsa igenom listan och bolla tankar med dig.
  • Gör egna efterforskningar på nätet när du hittat ett företag du är intresserad av att arbeta för. Detta kan man göra genom att fråga kollegor och andra i ens nätverk eller söka på företagsnamnet på nätet. Då kan man hitta rekommendationer från tidigare medarbetare. Dessa kan vara värdefulla att ta del av för den som vill undvika oseriösa arbetsgivare.
  • När du bestämt dig för ett bemanningsföretag. Se till att läsa igenom avtalet du skriver på ordentligt. Då vet du exakt vad som gäller i olika typer av situationer och kan undvika otrevliga överraskningar om någonting oväntat sker.

Vare sig det gäller frågan – bör sjuksköterskor specialisera sig – eller någonting helt annat är en sak säker. Alla har förmågan att styra sitt eget öde och göra arbetslivet bättre än någonsin. Vill du läsa mer – Dagens Medicin skriver här om huruvida man tjänar på att specialisera sig som sjuksköterska eller inte. Artikeln är intressant för alla som någon gång funderat på detta.

Genom att ta välgrundade beslut kring sitt framtida arbetsliv ökar man chansen att de får goda resultat. Oavsett om det gäller frågan – bör sjuksköterskor specialisera sig, funderingar kring om man bör fråga om högre lön eller en helt annan undring tjänar man med andra ord på att ta kontrollen över hur man skall spendera sina dagar på jobbet.