Vikten av att anvanda solskyddskram

Varje år sänds det ut varningar om att solen är stark och att man måste skydda sig på rätt sätt. Men ändå så bränner sig många människor varje år och ett antal måste till och med tas till akuten. Sedan finns det flera andra problem och sjukdomar som solen kan åstadkomma, denna stora gula vän som alla väntar så ivrigt på varje år.

Sunscreen.

En av orsakerna till att många så gott som dyrkar solen kan vara att vintern är så mörk och ruggig. Både kropp och själ har behov av sol och värme fram på vårkanten och ibland så överdriver man lite med solningen. Men oavsett hur mycket man vistas i solen så är det alltid viktigt att ha den rätta solskyddskrämen på sig. En som skyddar inte bara mot att bli röd och bränd men även om mot allt annat som kan ske.

Skydda barnen mot solen

Barnens hud är mycket känsligare än de vuxnas och kräver därför ett alldeles speciellt skydd som är utvecklat för dem. De kan lätt bli sjuka annars, och det är det ingen som vill. Vare sig de har på sig kläder eller inte så behöver de också smörjas in med en kräm, för solen kan gå igenom kläderna. Ett ekologiskt solskydd som fungerar väl på ditt barns hud. Det är speciellt viktigt att komma ihåg detta när man är på semesterresa till varmare strök, och ännu mer viktigt när man reser på vintern då man inte redan har en solbränna.

Men det är inte bara krämer som behövs för att skydda barnen, en liten hatt och ett parasoll brukar vara en bra investering. Sedan ska alla, barn som vuxna, försöka undvika solen under den tidiga eftermiddagen när den är som starkast. Man rekommenderar inte att någon ligger och solar under dessa timmar, och barnen bör stanna i skuggan. När man är vid vattnet bli ju solens effekt också extra stark och man blir fortare både bränd och brun. LOVeLLY är butiken du handlar ekologiskt för baby, barn och vuxna.

Njuta av solen på rätt sätt

Om man ser till att respektera solen och all dess energi, genom att till exempel skydda sig ordentligt med en bra kräm, så kan man slappna av och njuta av den helt och fullt. Som med allt annat är det bäst att planera i tid och se till att man har allt hemma när säsongen börjar. Solhattar till de allra minsta, solkrämer som är anpassade för de olika grader av solbränna man redan har samt gärna ett parasoll.

Expressen skriver här om vilka solskyddskrämer för barn som får godkänt i tester. Det är alltid bäst att konsultera liknande tester för att vara säker på att barnen får det allra bästa. Hela semestern kan bli förstörd av en svår solbränna och ingen har lust att sitta med ett gråtande barn på akuten. Därför gäller det att kolla upp vilka solskyddskrämer som fungerar bäst och välja en med rätt solskyddsfaktor. En del börjar med 50 för att sedan arbeta sig ner i graderna, allt efter vilken hud man har i familjen och hur länge man vistats i solen.

En del solskyddskrämer skyddar extra mycket mot ultravioletta strålar, något som uppmärksammats ganska mycket i media de senaste åren. Om man reser ner mot ekvatorn eller egentligen bara södra Europa, så är solens strålar, inklusive de ultravioletta, mycket starkare. Då gäller det att välja en solskyddskräm som är något starkare än vanligt för att kompensera närheten till solen. Ibland kan ansiktet behöva ännu högre faktor än resten av kroppen eftersom huden är extra tunn och känslig här.

Respektera solen och dess verkan

Det är helt underbart att lägga sig i solen och känna hur den värmer upp hela kroppen. För många är det ett tecken på att sommaren äntligen är här när de kan sträcka ut sig på gräset och börja bli bruna. Det är klart att detta tar lite tid, men denna känsla är ganska speciell. Genom att respektera solen och dess strålar kan man undvika alla de tråkiga följdeffekter som för mycket eller felaktig solning kan ha. Den mest påtagliga är att ju att bränna sig, men med en bra solskyddskräm så kommer inte detta att bli något problem.